fredag 7. desember 2012

Kunstindustrimuseet

Nå har vi vært gjennom en uke hvor vi har hatt alle 3-, 4- og 5-åringene på Kunstindustrimuseet. Vi har, tradisjonen tro, vår juleavslutning på museet, og har begynt forberedelsene med barna. Vi har hatt dem gruppevis til omvisning, og fokuset har vært med utgangspunkt i Nøtteknekkerballetten, og historien om Clara og Fritz.
Vi har sett på gamle møbler som kunne vært i stuen til Claras familie i gamledager i Russland, vi har sett på en kinesisk vase som kunne relatere til den kinesiske dansen i Claras drøm, og så har vi sett en samovar. Den hadde de varmt vann i, så de kunne servere te. Og alle vet hvem som er glad i te; Det er Davina! (selv om noen prøvde seg på cola.. men konkluderte raskt med at ingen hadde sett Davina drikke cola noen gang.. haha..!)
Alle disse fantastiske tingene barna får kjennskap til ved å flette dem inn i en historie de kjenner fra før.

Hva befinner seg inne i kabinettskapet?

Hvor fantastisk er det ikke som 3-åring å kunne si samovar!!

Om 2 knappe uker inviterer vi alle foreldrene til de "store" barna til utstilling av selvportrett og omvisning guidet av barna på museet. Alle gleder seg stort, vi voksne også! Det er en fantastisk mulighet vi har, å få lov til å komme med alle barn og foreldre for å avslutte barnehaveåret!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!