mandag 13. mai 2013

Alt handler om penger

For en hektisk dag vi har hatt! Hektisk, men veldig bra! Møte på møte om økonomi og Danseskjema, og Danseskjema og økonomi. Jeg for min del blir litt klokere for hver gang vi snakker om alle disse pengene (og tildels mangel på dem..). Det er jo passe hårreisende at det skal være SÅÅ lite lønnsomt å drive barnehave MED KVALITET. For det er ikke til å stikke under en stol, at jo eldre ansatte blir jo dyrere er de å ha. Side om side med den sannheten, går en annen; de blir ofte flinkere og mer erfarne, og tyndgden og kunnskapen deres er gull verdt for å få en barnehave opp på et anstendig nivå. Jeg sier på ingen måte at de yngre er mindre flinke, men de mangler tross alt erfaringen. Den kommer bare med alder den.. Vi trenger BEGGE DELER! Hvordan tror politikere at vi skal ha sjans i havet til å betale sånn passe OK, og samtidig hente inn kvalitet?
(Nå kom det ut i dag at private barnehaver får økt tilskuddssatsen med 2%poeng, så vi nærmer oss likebehandling med de kommunale, men det er fortsatt et lite stykke å gå.. Men det hjelper for all del!)

Vi må hvert år ta opp på foreldremøte om det er enighet i at vi overskider maksprisen for å holde på kvaliteten i barnehaven. Heldigvis vil foreldrene det. Og en annen side er at vi ikke har lyst til å drive en middelmådig oppbevaringsanstalt. Da forsvinner det som er gøy.. Barnas muligheter til best utvikling må vel være sentralt?

Tenk at dette dreier seg nesten utelukkende om penger!?

Vi etterstreber å ha gode tilbud til barna hele året. Både i og utenfor barnehavens område. Men, siden vi alt overskrider maksprisen, kan vi forvente at foreldrene skal betale enda mer for eksterne aktiviteter?
Vi synes ikke det. Vi synes tilbudet skal være så likt som mulig for alle som går i barnehaven. OK, vi driver i et ressurssterkt område, og mange synes sikkert at en liten ekstra utgift for å få barna på en eller annen fancy aktivitet ikke spiller noen rolle. Men for noen gjør det faktisk det! Det er ikke vår oppgave som barnehave å lage den forskjellen!

Vi har heller valgt å kurse de ansatte og oss selv i diverse aktiviteter, så vi kan tilby det vi mener er best, basert på motorisk utvikling, sosialkompetanse, kjennskap til nærmiljøet og byen osv.. Alt knyttet opp mot rammeplanen og forutsetningene vi ser i hvert enkelt barn.

Alt MÅ ikke koste penger! Dessuten er det svært lite penger igjen til noe som er gøy når husleie, lønninger og faste utgifter er betalt.
Snakk om satsing på våre barn og fremtiden..!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!