søndag 28. oktober 2012

Trenger barnehaver sosiale medier?

Søndag formiddag.. Ikke alt for mange planer, og ikke alt for mye å gjøre.. Noe jobb bør vel tas nærmere i øyesyn, men ikke nå..! Det er klart det surrer og går "opp der" hele dagen, men noen direkte innsats må nok vente.
Jeg tenker at møtet på mandag om sosiale medier, blir spennende, og er spent på hva de mener er måten å "reklamere" for seg selv på..!? hva er fremtidens (og for så vidt nåtidens) måte å nå rett publikum? og hva er rett måte for oss..?
Er det sånn at det nå med "full barnehavedekning" (jeg skriver det sånn, for etter min mening er den ikke full i det hele tatt.. men det er noe annet...) er nødvendig å vise seg frem på an annen måte? Må vi mer "ut på markedet" å vise hva vi står for og hva vi er gode til? Og hvor er vårt marked? Hvordan når vi riktig målgruppe? Nå kommer det jo en felles årsplan for alle kommunale barnehaver, og de private som ønsker det, som gjør det lettere for brukerene å sammenlikne barnehaver. Og det er egentlig veldig fint! Vi ønsker faktisk litt konkurranse, gjør vi ikke? Det er jo noe i de fleste av oss som gjør at vi ønsker å være best, ønsker å fortelle omverden hva vi er gode for. Da må vi jobbe litt hardere, og gi litt mer, kanskje da også promotere oss litt mer.. Vi liker å være best, så vi jobber hardt og vi vil lese om konkurrenter, så vi vet hva vi har og forholde oss til..!
Jeg er spent på hvordan vi utvikler dette!1 kommentar:

  1. Tiden er forbi der foreldrene står med lua i hånden og takker for barnehageplassen man har fått tildelt til sitt barn. Konkurransen om barna bir større, og barnehagene må posisjonere seg på nye måter for å bli foretrukket. Gjennom nye mediekanaler har barnehagen nå fått de verktøyene som trengs for å vise fram hva dere vil og hva dere står for. Mange barnehager lar foreløpig den nye verktøykassen stå helt uåpnet. Jeg kan forstå det, fordi mange føler de ikke har kompetanse til å få til dette med sosiale medier. Mange føler seg utrygge. Mitt svar er å gjøre noe med den utryggheten. Man erstatter utrygghet med trygghet kun ved å skaffe seg den kompetansen. Helst gjennom egen bruk. For å erverve seg kunnskap om sosiale medier, så bør man bruke de sosiale mediene selv, noe dere allerede er godt i gange med. Vi gleder oss til i morgen!

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!