fredag 7. desember 2012

Ute eller inne i -15?

Endelig en dag med litt mildere vær! Barna har vært ute idag for første gang (uten om noen få innimellom) på nesten én uke! Det er lenge å være inne for en gjeng på rundtomkring 57 barn. Samtlige rom i huset har vært i bruk, og vi tør å påstå at barna har fått et godt tilbud, på tross av omorganisering i rutiner! Men som vi har jobbet!! Innedager og lavere bemanning henger ikke helt sammen, men hvis alle er innstilt på å trå til når det trengs går det veldig fint! Ingen ønsker selvfølgelig å holde på sånn som dette lenger enn vi må, hverkan ansatte, barn eller foreldre, men vi mener nå at det er bedre å gi dem et hyggelig og godt tilbud inne i varmen, enn å sende ut en gjeng som bare fryser og vil inn..

Jeg ser innimellom barnehaver på tur.. Små barn på tur.. Og da går de ikke. Nei, de sitter i disse kassevognene med plass til 4 barn eller no, og så triller de langs veien. Sikkert skal de et sted hvor det skjer noe spennende, men hva får små barn, les 1+2 åringer, ut av å trilles fra ett sted til ett annet i -13 grader. De burde være inne i varmen å kose seg og ta det med ro!
Vi bor i Norge, og vet at det et par ganger i løpet av vinteren blir alt for kaldt til å være ute! Vi blir selvfølgelig like overrasket hver gang, og vet ikke helt hvordan vi skal håndtere det. Det er ikke så mye å håndtere. Barna må faktisk være inne. De beveger seg ikke nok til å holde varmen, og hvis de så er godt kledd, hva skal de egentlig gjøre ute når mobiliteten er hemmet av alt for mye klær? De kan trilles rundt.. Men vil vi som foreldre at de skal ut for enhver pris? Ikke jeg!! Jeg er fan av flekisbilitet, og skjønn! Jeg ser ingen motargumenter hos de aller minste!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!