tirsdag 19. november 2013

Besøk av Gro Harlem Brundtland

VI hadde en spennende dag på jobb i går! Det er ikke hver dag man får besøk av selveste Gro Harlem Brundtland. (Davinas Barnehave) Siden fokuset vårt er på grunnlovsjubileet og 1814, kan man jo ikke være dårligere enn at man får huket inn Norges første kvinnelige statsminister! Hun kom til samlingsstund og fortalte så lett og enkelt om arbeidet hun hadde gjort. Både som statsminister og som lege før det. Barna stilte noen få relevante spørsmål og ganske mange urelevante, men hun tok alle like seriøst og fikk vinklet dem tilbake til tema hun snakket om eller skuftet lett tema etter hva barna snakket om. Det er en fantastisk opplevelse å kunne få en så betydningsfull person inn i stuen uten at det er noe mer styr enn en hviken som helst bestemor. For det er jo det hun er, og derfor vi var så heldige; hun er farmoren til Arne som jobber hos oss :)
Jeg snakket med noen av bara etter besøket, og det de husket best var at det er usundt å drikke mer enn ett glass appelsinjuice om dagen og at man ikke trenger å sløse med papir når man er på toalettet.. :P Det blir jo ikke mer konkret for dem enn det!
Noen satt også igjen med tanker om stortinget, besøk på slottet, og hjelp til andre land som ikke har medisiner og nok mat. Jeg håper det er noe de kan huske når de blir større! I alle fall gjør nok alle vi voksne det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!