onsdag 16. april 2014

En eksklusiv og viktig jobb!

Det er viktig og høytidelig, samtidig morsomt og tøysete, alvorlig og utfordrende å jobbe i barnehage. Det er ikke mange som kan skilte med en så viktig jobb. Det er heller ikke mange som kan ha så mye gøy på jobb. Så mange viktige øyeblikk å få være en del av, både glade og triste. Vi er der når et barn mister sin første tann, når et barn åpner seg om besteforeldres bortgang. Vi støtter og finner på morsomme aktiviteter når vi vet det er vanskelig hjemme. Vi rett og slett er der for barna i hverdagen. Hva er vel viktigere enn det? Tilstedeværelse, trygghet, rammer. Det er det de trenger de små. Alle. Fra ett til fem, på hver sine nivå.

Det er spennede for de voksne som jobber med barna og bli kjent med de små personlighetene. Hjelpe dem hjennom lykke og ulykke. Legge til rette for mestring og urfordring der det trengs. Vi som har jobbet en evighet med så viktige oppgaver hver dag blir lett eksperter på områdene våre. Ekspertise kommer av engasjement og interesse. Det er egenskaper jeg setter pris på hos mine kollegaer, og som jeg vet foreldrene i barnahagen hos meg setter pris på. Alle de voksne har sine områder de ønsker å jobbe med, og vi legger til rette for at de skal få utfolde seg og utvikle seg sammen med barna på sine interesseområder. Det er gøy for barna når det er gøy for de voksne. Engasjement smitter!
(I bakgrunnen av engasementet jobber de voksne med seg selv, og hvordan de skal jobbe med barna. De legger til rette for eget arbeid ved å vite hva de skal tilby barna til enhver tid. Det skaper trygghet for de voksne å vite hva som venter dem i en arbeidsdag. Det skaper trygghet hos barna å vite at den voksne de forholder seg til er trygg på seg selv. Hvordan de velger å forberede seg til hver dag og hvordan de velger å bli kjent med hvert enkelt barn de har ansvar for er opp til hver enkelt og hver barnahageinnstans.)

Jobben skal gjøres med engasjement og glede!


Jeg vil gjerne møte alle barnehagekritikerene ved å spørre dem hvorfor?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!