Om Davinas Barnehave

Davinas Barnehave holder til i en villa med stor have på Slemdal i bydel Vestre Aker. Barnehaven ble etablert i 1989 av Davina Talén, min svigermor, som det vi i dag kjenner som familiebarnehave. Den har i ettertid blitt utvidet flere ganger før den i 2009 tok den form vi kjenner den idag. Davina eier og driver fortsatt barnehaven sammen med sin familie.
Barnehaven driver etter Maria Montessoris filosofi.

Vi er utelukkende opptatt av barns ve og vel, da i forståelsen av de beste muligheter til god utvikling. Vi fokuserer særlig på språk, sosial og emosjonell utviklig. For oss er det der man kan bygge videre og få alle de gode opplevelsene og gode utviklingen at barn skal ha. 
Dette gjør vi ikke bare gjennom Montessorifilosofien som ligger til grunn for våre tanker, men vi henter og inn det beste fra andre pedagogikker, og/eller god forskning som finner veien til oss. Vi har mange kontakter innen språkfeltet og benytter oss i perioder flittig av disse.

Friluftsliv står sentralt hos Davinas. I vinter har vi hatt skikurs for alle 3-5 årinene. Både alpint i samarbeid med Oslo Vinterpark, og langrenn styrt av våre egne entusiastiske og dyktige skiløpere.

Vi holder oss oppdatert på det som beveger seg barnehaveverden, forskning og annet nyttig som måtte komme oss for øret. Vi jobber med oss selv og personalet hele tiden og bruker de ressurssene vi har. Det har så langt resultert i en flott gjeng voksne, glade barn og en dynamisk hverdag for alle.

Ved siden av barnehavedrift har vi også alltid andre prosjekter på gang.
Vi har (med Davina i spissen) vært med på å utvikle observasjonsskjema Å by barnet opp til dans. Det brukes i stadig flere barnahaver og får mye gode tilbakemeldinger. Dere kan lese mer om skjemaet på fanen Danseskjema.
Så har Davina brukt noe av sin erfaring og kunnskap og vært medforfatter av en bok om engelskbruk i barnehaver. Link til boken ligger også litt ned til høyre på hovedsiden.

Jeg skal skrive litt mer om barnehavens historie etterhvert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!