onsdag 30. oktober 2013

Russere den ene dagen og engelsk den andre...

Phu.. for noen uker og dager..! Det er ikke sånn at jeg er arbeidsledig akkurat ;)
Det skjer så mye, og det gjør det periodevis, og da rekker jeg ikke å oppdatere om alt som skjer. (Sofaen er vel etterlengtet etter jobb, barn, barn på trening, barn med venner og barn i seng..) Forrige uke hadde vi besøk fra Russland. DET var gøy! Pedagogisk fagfolk men lang erfaring var på besøk i Norge hos kollegaer og ønsket sterkt å komme sammen med Davina til barnehaven vår. De var over seg av begeistring over alt fra materiale til møbler og tankesett. Vi har det veldig godt på tross av våre klager, sammenlignet med deres situasjoner. Hjelpen er ikke så nær de bara som trenger det hos dem.. Desverre..! De ble grepet av måten vi er tilstede for barna, mulighetene vi gir dem og vårt syn på de små. Det var et festlig syn da 5 voksne damer satt seg ned i havestuen og hadde engelsk samlingsstund. Jeg måtte ta bilde! (til høyre -->)Videre begeistring kom da vi snakket inngående om Danseskjema. Hvorfor var det ikke oversatt? Dette fanger opp noe som ikke er satt i system tidligere. De hadde aldri sett noe liknende! De fikk med seg noen eks og en bok om Montessori og var lykkelige på vei hjem til St.Petersburg.

Og om ikke det var nok så hadde vi Davina og hennes medforfatter til å holde foredrag på forrige personalemøte. De skal for første gang snakke om boken sin "lek med engelsk i barnehagen" på Østlandsk lærerstevne førstkommende fredag. Så fikk vi være prøvekaniner! Jippi!
Det er spennende å høre, og egentlig ganske inlysende hvordan man skal jobbe. Man må bare minnes på det..! Heldigvis vet vi i dag at det er bra for barna å høre flere språk i oppveksten, og at det styrker morsmålet og språkforståelse genrelt. Tok bilde av det også jeg! (til venstre <--) Så som dere skjønner er det noen baller i luften og mye spennende som skjer innen fag rundt oss! Det er så gøy å snakke med andre og få inspirasjon til å fortsette med gode prosjekter og kanskje også utvide dem til nye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!