onsdag 23. januar 2013

Sosiale medier igjen

Ny onsdag, iskaldt, men nydelig ute. Da er det ganske deilig å sitte inne, selv om det innebærer HMS-årshjul og annet ..spennende... Har gjort klar Hermine for slalåm, og satser på at det ikke er like kaldt på Tryvann, eventuelt at det er mye plass i varmestuen :P

Dagens høydepunkt blir kveldens boklansering på Josefine. Cecilie Staude og Svein Tore Marthinsen er ute med boken Sosial kommunikasjon. Både Christian og jeg skal, og vi gleder oss veldig til endelig å se resultatet av arbeidet. Jeg gleder meg til å lese og få råd og innsikt i verden av sosiale medier. Da vi snakket med dem sent i fjor fikk de gitt oss det sparket vi trengte for å sette igang våre kanaler for å få vår fantastiske barnehave ut til alle de som er interessert. (Vår Facebookside er oppe å går!)

Vi har gått mange runder om hva som er meningen med å promotere seg på den måten det gjerne gjøres gjennom sosiale medier. Skryter vi av oss selv? Eller er det på den måten man idag skaper interesse og debatt rundt tema som opptar de forskjellige? For oss er det viktig å komme ut med det vi gjør, som vi synes er så bra, og håpe at andre kan dra nytte av våre erfaringer og ideer. Det er jo sånn at vi ønsker et barnehaveNorge med generell høyere kompetanse, gode pedagoger og assistenter (og nok av dem!!) og gode omsorgs- og læringsarenaer. Hvordan kan vi vite hva andre gjør hvis vi ikke får innblikk ideres hverdag? Vi kan nok ikke være prisgitt hva mediene bringer av "aktuelle" tema. Det er anderledes for oss som sitter midt oppi det, og skal få dagene til å gå rundt best mulig. Vi trenger hverandre.
Tidligere skrev man innlegg i avisen hvis man hadde sterke meninger om noe, idag skriver vi blogg, legger ut på Facebook eller Twitter. Der er raskere, og man får umiddelbar respons, og det er ingen som skal godkjenne og redigere innlegget. Ulempen kan vel være at det er så mange som nå yter sin mening at det er vanskeliger å finne frem til seriøse innlegg. Budskapene blir ikke like sterke som tidligere. Hvis ditt innlegg ble publisert i avisen var det det  alle leste.
Det er fordeler og ulemper. Jeg tror vi har godt av å få et bredere spekter på de samme sakene. Vi er nødt til å være litt mer tålmodige og litt mer aksepterende for andres meninger. Samtidig så kan vi plukke med oss det vi finner interessant, og la det andre ligge.
Det skaper et bredere fellesskap innen de forskjellige bransjene. For eksempel hos oss som driver/ jobber i barnehave, vi trenger å være fler som brenner for utviklingen og finne hverandre for å få den tyngden vi trenger for å bli hørt.

1 kommentar:

  1. Så bra at vi klarte å inspirere dere til å ta steget! Gleder meg til å se deg og dere i dag.

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å lese og kommentere!